Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> O grze Cities in Motion >> Problem z grą
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 13 stycznia 2012 19:11
Cześć, mam problem z grą, gdy chcę włączyć grę tzn. planszę pojawia się czarny ekran i jakość oraz szybkość gry strasznie spadają po prostu nic nie mogę zrobić, oryginalna , zakupiona w empiku, Coś mówicie o Steamie ale nie wiem o co chodzi ...

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.6GHz
1920MB RAM
NVIDIA GeForce 7050 PV / NVIDIA nForce 630a
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 13 stycznia 2012 19:49
Po 1 nie ten dział.
Po 2 wstaw tu zawartość pliku log_metro.txt znajdującego się tu: (../Moje Dokumenty/Cities In Motion/)
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 14 stycznia 2012 09:36
1: Bardzo przepraszam za dział, byłem troche zmęczony po wycieczce.
2;
Opened log in "userdata/log_metro.txt".
Version: 1.0.15
initializing FMOD...
[done]
initializing OpenGL-window...
[done]
Loaded language "pl"
Engine initialization finished
Loading ui...
[done]
Loading achievements...
[done]
Loading main menu...
[done]
Start scenario "metro/scenarios/tutorial.scenario"
Loading game...
[done]
Error: Linking shader "metro/shaders/terrain/terrain.shader" failed: Vertex info
-----------
0(90) : warning C7050: "uvcoord.zw" might be used before being initialized

Fragment info
-------------
0(101) : error C5041: cannot locate suitable resource to bind parameter "v_shadowCoord"
Marvolo613
Użytkownik
Dołączył: 26 grudnia 2011
Wiek: 22
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Autosan H6
Stary post 14 stycznia 2012 10:07
Spróbuj przeinstalować grę (przenieś uprzednio save'y oraz tworzone przez Cb mapy do jakiegoś folderu zapasowego). Sprawdź czy będzie działać, jeśli nie, musisz spróbować coś zrobić manualnie. Po prostu zrób re-install i napisz, czy jest ok.
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 14 stycznia 2012 10:13
Dobra, Bo ja aktualnie wszystko instaluje na F, nie wiem czy się przyda, ale jak wy wszyscy macie Moje Dokumenty ja sobie przeniosłem je na dysk F i za bardzo nie mam oddzielonych moich dokumentów od Gier . Czy to moze byc skutkiem problemów ?
Marvolo613
Użytkownik
Dołączył: 26 grudnia 2011
Wiek: 22
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Autosan H6
Stary post 14 stycznia 2012 10:33
To nie powinno być źródłem problemu, ale nie jestem pewien... Dysk F to dysk przenośny, czy po prostu kolejny dysk stacjonarny?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 14 stycznia 2012 10:36
Glee niestety głównym problemem jest zintegrowana karta graficzna. W logu masz nawet o tym informację
cytat:
-----------
0(90) : warning C7050: "uvcoord.zw" might be used before being initialized

Fragment info
-------------
0(101) : error C5041: cannot locate suitable resource to bind parameter "v_shadowCoord"

Możesz spróbować wyłączyć w ustawieniach gry antyaliasing oraz zaktualizować ją do najnowszej wersji 1.0.22

Miejsce instalacji gry nie ma znaczenia.
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 14 stycznia 2012 11:00
Niestety nadal tak jest, antyaliasing wyłączony, gra zaktualizowana .

Gram na najnizszych detalach , da sie to jakos naprawic ?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 14 stycznia 2012 11:12
Według znalezionych przeze mnie informacji o Twojej karcie graf. to obsługuje ona OpenGL w wersji 1.5, gra wymaga wersji 3.0 (ale przy wersji 2.1 też działa).
Ogółem mówiąc zintegrowane karty graficzne nie radzą sobie w grach.

Ostatecznie możesz dokonać aktualizacji sterowników grafiki, jeśli nie masz najnowszych.

Jeśli poprawy nie będzie to proponuje Ci opisać problem do pomocy technicznej Cenegi.
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 14 stycznia 2012 11:13
Sterowniki najnowsze, to OpenGL da się jakoś zaktualizować ? Nie wiedziałem, że mam karte zintegrowaną, myślalem, że Cities in Motion będzie chodziło ładnie, jak Simsy 3 mojej siostry chodzą na średnich.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 14 stycznia 2012 11:39
Teoretycznie wystarczy pobrać najnowsze stery do karty graf. one posiadają OpenGL.
Glee
Użytkownik
Dołączył: 13 stycznia 2012
Stary post 14 stycznia 2012 13:50
To dziwne mam najnowsze jakie można mieć, a nadal na ustawieniach, ustawionych przez Grę nie mogę grać .
Strona Główna >> O grze Cities in Motion >> Problem z grą

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 45%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 12%
Łącznie głosów 218
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u