Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> Mody >> Jak wgrać mod, gdzie?
domciorr11
Użytkownik
Dołączył: 28 kwietnia 2011
Stary post 12 września 2012 17:11
Jak wgrać mod np. zajezdnia tramwajowa?
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 18
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 12 września 2012 17:13
Do folderu Addons który sam tworzysz katalogu docelowym
domciorr11
Użytkownik
Dołączył: 28 kwietnia 2011
Stary post 14 września 2012 19:49
a jakoś bardziej szczegółowo
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 18
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 14 września 2012 22:18
1.Wchodzisz do katalogu docelowego gry
2.Gdy do niego wejdziesz stwórz folder Addons
3.Pobierz wybrany mod i wklej go do tego folderu
4.OK mod wgrany.
Jeżeli mod się nie pojawia wstaw tu plik log_metro.txt znajdujący się w Twoich Dokumentach w folderze Cities in Motion. Mam nadzieję że tym razem ci pomogłem
krzywy
Użytkownik
Dołączył: 20 września 2012
Wiek: 18
Skąd: Poznań
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 8,6
Stary post 22 września 2012 14:07
A jak to nie pomaga?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 22 września 2012 15:39
wstaw tu zawartość pliku metro_log.txt
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 18
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 22 września 2012 16:06
Jeżeli masz bardziej rozbudowane mody np. Line Manager to zamiast wklejania modu do folderu Addons przenosisz do pliku Metro.
PS. Was. Udało mi się zrobić nowy sposób na dodawanie modów.
Jeżeli nie masz rozpakowanego pliku metro to po prostu stwórz nowy folder metro i wklep do niego np. Line Managera. Mi działa
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 22 września 2012 20:53
wiem że ta metoda działa, mimo wszystko dzięki za info może innym się przyda również
blauks
Użytkownik
Dołączył: 16 listopada 2012
Stary post 16 listopada 2012 17:56
czynię z tym wgrywaniem tak jak podpowiadacie i albo gra się zamyka w chwili otwierania albo owych pojazdów nie widać
MrHofcio
Użytkownik
Dołączył: 17 listopada 2012
Stary post 17 listopada 2012 22:08
Ale o co ci chodzi dokładniej z tym "katalogiem docelowym" bo mi to nie wychodzi zrobiłem jak każecie i nic ani tramwajów ani map nic a dotaki pobierałem z www.citiesinmotion.ru
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 18 listopada 2012 14:29
katalog docelowy to katalog w którym jest wgrana gra.

do niektórych modów należy dodać również polski plik językowy.
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 21
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 18 listopada 2012 16:34
może ktoś wie jak dodać nowe budynki mieszklane ?
Skvaru
Użytkownik
Dołączył: 26 listopada 2012
Stary post 26 listopada 2012 18:53
Robię wszystko jak w opisie i nie działa
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 26 listopada 2012 19:03
@Hlodz
cytat:
może ktoś wie jak dodać nowe budynki mieszklane ?


jakie budynki masz na myśli?

@Skvaru
cytat:
Robię wszystko jak w opisie i nie działa


Co próbowałeś dodać?
Skvaru
Użytkownik
Dołączył: 26 listopada 2012
Stary post 26 listopada 2012 19:09
naprzykład ten http://www.cities-in-motion.pl/plik.php?plik_id=49; albo ten http://www.cities-in-motion.pl/plik.php?plik_id=61
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 26 listopada 2012 22:09
Są to mapy, więc dodajesz je do ../moje dokumenty/Cities In Motion / maps

Jeżeli nie masz folderu maps to musisz go utworzyć sam.
Do folderu maps wrzucasz 4 pliki (dla przykładu z pierwszego linka)
Przedwojenna Warszawa.dds
Przedwojenna Warszawa.grid
Przedwojenna Warszawa.scenario
Przedwojenna Warszawa.timeline

Analogicznie należy postępować z innymi mapami.

PS.
niektóre mapy potrzebują dodatkowych dodatków, które należy pobrać lub zakupić (dlc)
patrykw
Użytkownik
Dołączył: 16 lipca 2012
Stary post 30 listopada 2012 16:46
czy ktoś umie wstawiać ałtobusy
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 30 listopada 2012 21:45
Który masz na myśli?

PS. popracuj nad ortografią.
kopernik
Użytkownik
Dołączył: 19 maja 2011
Stary post 1 grudnia 2012 21:47
witam, wprawdzie pisano już o tym kilka razy, ale i tak nie mogę dojść jak prawidłowo wgrać nowe pojazdy, aby były dostępne podczas gry. Rozumiem, że musi być w głównym folderze gry folder "addons". Wrzucam tam ściągnięte pojazdy i zonk :/ Np. mam folder TraminoBS, a w nim kilka folderów:
-model
-scripts
-strings.

Proszę o prostą odpowiedź: co gdzie wgrać, aby pojazd był dostępny na mapie. Dodam, że zmieniałem kilka razy rok rozpoczęcia gry i to też nie działało...
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 1 grudnia 2012 22:36
Na przykładzie wspomnianego wyżej tramwaju solaris.
By mod działał prawidłowo przechodzisz do (przy standardowej instalacji)
C:\Program Files (x86)\Cities in motion\addons

//jeśli brak folderu addons, należy go utworzyć samemu

Otwieramy archiwum z ściągniętym pojazdem (TraminoBS.rar). W archiwum zobaczymy folder TraminoBS oraz readme.pdf. Przeciągamy folder TraminoBS z archiwum do naszego folderu addons.
Uruchamiamy grę i gramy z nowym pojazdem.
kopernik
Użytkownik
Dołączył: 19 maja 2011
Stary post 2 grudnia 2012 10:43
tak właśnie robię no i nie gramy...
ale w innym miejscu wyczytałem o tricku z plikiem xxx.strings. Skopiowałem w inne miejsce plik de.strings, zmieniłem nazwę na pl.strings i dorzuciłem do folderu z tramwajem. I teraz działa! Podobnie zadziałało z innymi pojazdami.

Ale i tak dzięki za próbę pomocy.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 2 grudnia 2012 13:24
Zapoznaj się z tym tematem
jak nie pomoże skopiuj plik en_US.strings i zmień nazwę na pl.strings.

PS. autor tego moda zapominał wstawić średnika we wszystkich wersjach językowych prócz niemieckiej
Citiesinmotion
Użytkownik
Dołączył: 28 września 2012
Wiek: 24
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805N
Stary post 10 stycznia 2013 18:55
mam problem z instalacją realistic Jelcz Ikarus.
Mam folder addons, a chciałem jelcze zainstalować i ikarusy bo mam problem na mapie amsterdamu z linia 3 bo są wielkie korki a autobusy zapchane.
Ja są dodane do folderu adoons to uruchamiam gre a ona wywala.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 10 stycznia 2013 21:16
wrzuć tu zawartość pliku log_metro.txt
Citiesinmotion
Użytkownik
Dołączył: 28 września 2012
Wiek: 24
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805N
Stary post 11 stycznia 2013 15:00
i nic gra gra ale autobusów B.R.A.K
Citiesinmotion
Użytkownik
Dołączył: 28 września 2012
Wiek: 24
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805N
Stary post 11 stycznia 2013 15:01
Jak byś mi mógł pomoc. O mam jest taka mozliwość przez Google Chrome 20 z ty widzisz mój komputer i naprawisz mi to
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 11 stycznia 2013 17:54
By móc Ci pomoc zamieść tu zawartość pliku log_metro.txt, znajdziesz go w ../Moje dokumenty/ Cities In Motion/
Citiesinmotion
Użytkownik
Dołączył: 28 września 2012
Wiek: 24
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805N
Stary post 12 stycznia 2013 17:06
to na nic ale teraz walczę z modmanagerem
Kieras71
Użytkownik
Dołączył: 25 września 2013
Stary post 25 września 2013 03:31
Dobra ludzie uczcie się po pierwsze jeśli chcesz by działał dodatek lub mod np. Autobus Solaris robicie tak Główny Folder gry w tym folderze tworzymy nowy folder o nazwie addons tylko pamiętajta że z małych liter bo jak będzie z dużej jedna to nie zaskoczy potem już z górki dodajecie co chcecie i już z głowy . Pozdro
damiankk1997
Użytkownik
Dołączył: 18 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 12
Stary post 1 lutego 2015 20:24
Cześć, przepraszam za OT ale nie chcę tworzyć nowego tematu bo problem jest z tym tematem związany.
Czy jeśli mam w folderze gry stworzony folder addons to kolejny folder addons w dokumentach przeszkadza grze? W miejscu gdzie gra jest zainstalowana, w folderze addons mam pojazdy typu Solaris Urbino, Tramino, ponieważ te mody mają kilka folderów:
-model
-scripts
-strings.
. Problem jest, gdy chcę wgrać mod który jest jedynie w pliku .gs. Wypakowałem ten mod .gs do folderu addons w Moich Dokumentach/Cities in Motion, ale po włączeniu CiM gra w połowie ładowania scenariusza się wyłącza do pulpitu. Próbowałem usunąć każdy mod, który do folderu w Moich Dokumentach wypakowałem, ale dalej to samo. Kiedy usunąłem ten folder to wtedy mi działało.
Co powinienem zrobić aby zadziałało?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 20
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 2 lutego 2015 14:44
Wrzucasz ten plik .gs. W pliku "Readme" wszystko powinieneś mieć opisane.
damiankk1997
Użytkownik
Dołączył: 18 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 12
Stary post 2 lutego 2015 16:16
A do jakiego folderu wrzucić te pliki .gs? Żadnego pliku "Readme" nie mam.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 20
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 6 lutego 2015 01:03
Do 'addons'. Na stronie z opisem modyfikacji nie ma żadnej instrukcji?
damiankk1997
Użytkownik
Dołączył: 18 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 12
Stary post 6 lutego 2015 14:55
Tylko do którego folderu addons? W Moich Dokumentach, czy w miejscu gdzie zainstalowany jest CiM ?
Mody ściągam ze strony cimexchange.com i nie widzę tam instrukcji instalacji.
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 20
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 8 lutego 2015 11:29
Tam gdzie CIM [to jest "domyślne" miejsce, na CimX masz to gdzieś ładnie opisane ]
damiankk1997
Użytkownik
Dołączył: 18 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 12
Stary post 8 lutego 2015 12:18
Ok dzięki za pomoc.
SanH27
Użytkownik
Dołączył: 10 marca 2012
Stary post 16 marca 2015 22:12
Witajcie !

Chciałem zapytać czy ktoś gra na dodatku All trolejbus ? Jeżeli TAK to skąd go ściągnąć by dobrze działał i gdzie go zainstalować ? No i czy on robi jakieś problemy czy działa fajnie ? Pewnie ktoś już o to gdzieś pytał, ale na usprawiedliwienie dodam, że jest tyle tych tematów, że ciężko cokolwiek znaleźć... jak się szuka. Dzięki za odp !!! Pozdro
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 17 marca 2015 19:19
All Trolleybuses próbowałem na Mod Managerze. Działał tylko, gdy masz aktywowany DLC USA i DLC St. Petergsburg jednocześnie. Bez MM próbowałem, ale nie działał
SanH27
Użytkownik
Dołączył: 10 marca 2012
Stary post 18 marca 2015 19:14
Dzięki za odp !!!

A ten Mod manager trudno się instaluje ? To bardzo skomplikowane ? Podrzuciłbyś link gdzie o tym poczytać ? Dzięki !!! Ja mam wydanie kompletna z New York i Petersburg.
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 19 marca 2015 18:09
Tutaj znajdziesz link, który przekieruje cię na stronę na forum o Mod Managerze

Ja nie zawsze go używam, bo gdy go zainstaluję, po kilku tygodniach przestaje działać.
SanH27
Użytkownik
Dołączył: 10 marca 2012
Stary post 19 marca 2015 19:07
To lipa nie wrto w takim razie...

Autobusik dzięki za odp. A ty kiedyś robiłeś własne mody czy mi się pomyliło ?
forni23
Użytkownik
Dołączył: 26 marca 2015
Stary post 28 marca 2015 11:32
prosze o pomoc mam problem nie moge wgrac mody do gry CIM mam folder addons juz i jak wypakuje folder który pobrałem i urochomie gre to go nie ma i tak co mam zrobic
Kacperas
Użytkownik
Dołączył: 30 kwietnia 2014
Wiek: 19
Skąd: Koszalin/Szczecin/Kalisz Pom.
Ulubiony pojazd: Wszystkie pojazdy
Stary post 11 kwietnia 2015 17:38
cytat:
prosze o pomoc mam problem nie moge wgrac mody do gry CIM mam folder addons juz i jak wypakuje folder który pobrałem i urochomie gre to go nie ma i tak co mam zrobic


A ten folder jest napisany "addons" czy "Addons"?

Oli_27
Użytkownik
Dołączył: 22 kwietnia 2015
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: NGT6 / NGT8
Stary post 22 kwietnia 2015 15:07
Ja robię wszystko to co wy mówicie i nic!
Robię plik addons i do niego wkładam moda
wsadziłem plik log_metro.txt i również nic!

Strona Główna >> Mody >> Jak wgrać mod, gdzie?

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 46%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 12%
Łącznie głosów 224
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u