Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> Offtopic >> Train Fever
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 1 marca 2013 11:13
Kolejny symulator transportu kolejowego i miejskiego (autobusy).

Funkcje:
- Losowo generowany, modyfikowany teren o wymiarach realistycznych
- Zaawansowana symulacja pasażerów
- Dynamiczna symulacja rozwoju miasta
- Lista budynków
- Nie ma siatki ? oznacza to, że świat gry nie jest ograniczony do 90 (lub 45) stopni
- Pojazdów od ponad 150 lat historii transportu
- Cztery różne alfabety
- Szczegółowa grafika 3D



Gra prezentuje się niezwykle dobrze na tak wczesnym etapie pre-alpha.

mati555
Użytkownik
Dołączył: 18 kwietnia 2012
Stary post 1 marca 2013 17:05
Ciekawe, ale CiM lepsze. Te agony i autobusy pudełka :/ niebieski i szare okna (Nieeeeee). Może być to ciekawe
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 24 stycznia 2014 15:21
Na mojej stronie pojawiło się kolejne tłumaczenie dziennika deweloperów pt. "Podstawy symulacji" -> was38.pl
Zapraszam
pozko
Użytkownik
Dołączył: 13 listopada 2011
Ulubiony pojazd: PCC
Stary post 24 stycznia 2014 22:01
Ja tam przeboleję
cytat:
Te wagony i autobusy pudełka :/ niebieski i szare okna (Nieeeeee)

bo w pełni mi to zrekompensują:
cytat:
- Zaawansowana symulacja pasażerów
- Dynamiczna symulacja rozwoju miasta

oraz:
cytat:
świat gry nie jest ograniczony do 90 (lub 45) stopni

a także:
cytat:
- Pojazdów od ponad 150 lat historii transportu

i:
cytat:
- Szczegółowa grafika 3D

Śledzę w miarę uważnie rozwój tego projektu i możecie mi wierzyć: warto się nim zainteresować. Od siebie dodam, że mamy tu połączenie komunikacji miejskiej z transportem międzymiastowym, co już samo w sobie jest interesującym dużym wyzwaniem.
Tadeo
Administrator
Dołączył: 18 lutego 2011
Wiek: 27
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Ikarus 280
Stary post 25 stycznia 2014 00:47
Grafika jest już gotowa, niebawem startuje nasz fanpage o train fever we współpracy z twórcami gry.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 25 stycznia 2014 09:46
kiedy jest premiera tej gry ? bedzie j.polski?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 25 stycznia 2014 13:54
Premiera jest planowana na 2 kwartał br. (prawdopodobnie maj)
Czy będzie j. polski - brak danych
Marziel
Użytkownik
Dołączył: 25 lutego 2014
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto
Stary post 3 marca 2014 13:27
cytat:
Grafika jest już gotowa, niebawem startuje nasz fanpage o train fever we współpracy z twórcami gry


I co z tym fanpage'em?
Marziel
Użytkownik
Dołączył: 25 lutego 2014
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto
Stary post 3 marca 2014 13:40
Z funkcją "cytat" sobie nie poradziłem

poprawione //was38
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 3 marca 2014 20:20
Kolejny artykuł pt. "Pojazdy w akcji" dostępny na mojej stronie >> www.was38.pl
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 4 marca 2014 16:38
Szkoda, że tramwajów nie będzie. Tramwaj to przecież taki miejski pociąg
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 4 marca 2014 16:55
autobusik czemu twierdzisz, że nie będzie tramwajów? Oglądałeś film na mojej stronie? Jest tam przedstawiony właśnie tramwaj
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 4 marca 2014 17:59
Przepraszam za pomyłkę. Gra wygląda super! Ładna grafika. Rozbroił mnie ten powóz konny!

Mam jednak kilka zastrzeżeń:
- tramwaje bez trakcji (jak z Cities in Motion)
- dziwny sposób wsiadania pasażerów do tramwaju (teleportacja)
- dworzec dla dorożek konnych!
- szybki sposób przemieszczania się koni (chyba, że to przyspieszone tempo)

Po tym filmiku zmieniłem zdanie - kupię tą grę
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 4 marca 2014 19:01
cytat:
tramwaje bez trakcji (jak z Cities in Motion)

Twórcy to zaznaczyli i jest w tym artykule o tym mowa - sieć trakcyjna dla tramwai będzie
cytat:
dziwny sposób wsiadania pasażerów do tramwaju (teleportacja)

to również ma zostać poprawione (brak w obecnym etapie animacji...
cytat:
dworzec dla dorożek konnych!

z tym co nie tak?
cytat:
szybki sposób przemieszczania się koni (chyba, że to przyspieszone tempo)

to nie jest efekt końcowy
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 4 marca 2014 19:39
Dworzec autobusowy dla dorożek, po prostu mnie rozśmieszył. Od razu wyobraziłem sobie powozy konne z kasownikami i biletomatami.
Mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy będzie możliwość wydzielania torowisk tramwajowych?
2. Czy przy dorożkach widać woźnicę (jakoś nie zwróciłem na to uwagi w filmie)
3. Czy będzie możliwość budowania podziemnych dworców kolejowych?
4. Czy twórcy zapowiedzieli ile będzie modeli. Nie chcę, żeby jak w CiM było 7 tramwajów na 100 lat!
5. Czy gra będzie posiadać edytor map?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 4 marca 2014 22:26
cytat:
1. Czy będzie możliwość wydzielania torowisk tramwajowych?

będzie podobnie jak w cim 2
cytat:
2. Czy przy dorożkach widać woźnicę (jakoś nie zwróciłem na to uwagi w filmie)

nie ma, lecz sądzę że w wersji finalnej będzie woźnica
cytat:
3. Czy będzie możliwość budowania podziemnych dworców kolejowych?

nie wiem
cytat:
4. Czy twórcy zapowiedzieli ile będzie modeli. Nie chcę, żeby jak w CiM było 7 tramwajów na 100 lat!

pociągów ok 30; ponad 10 autobusów...
pożna śmiało powiedzieć pojazdów nie będzie mało minimum 50 na pewno
cytat:
5. Czy gra będzie posiadać edytor map?

tak
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 6 marca 2014 14:48
Nie mogę się doczekac tej gry. Widzę w niej ogromny potencjał.
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 25 kwietnia 2014 20:08
Kiedy i gdzie będzie premiera tej gierki?
Dlaczego najbardziej popularne portale o grach nic o tej grze nie piszą?
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 27 maja 2014 16:23
No właśnie. Gra zapowiada sie świetnie a niestety nic nie słychać o dacie premiery. Miała byc w maju ale już prawie poczatek czerwca Fajnie jak by wyszła w wersji pudełkowej i po polsku ale to chyba "marzenia ścietej głowy"
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 23
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 28 maja 2014 17:40
Jest nowy filmik na YouTube dotyczący Train Fever. Grafika mówi sama za siebie i oby tak było.

Zachęcam do oglądania.
Train Fever
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 29 maja 2014 09:58
Oglądałem. Świtnie to wygląda Dokłądnie na cos takiego czekałem/czekam. Beta testy pod koniec czerwca.
erap2
Użytkownik
Dołączył: 14 października 2012
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Ulubiony pojazd: Solaris Tramino
Stary post 29 maja 2014 16:07
Tylko czy to nie będzie miało kosmicznych wymagań sprzętowych?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 29 maja 2014 22:20
TF będzie miało wymagania podobnie do CIM 2
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 28 czerwca 2014 13:29
Czy wiadomo już coś na temat beta testów?
Miały być pod koniec czerwca... Już jest koniec czerwca
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 12 lipca 2014 17:30
Betatesty ruszaja od 14 lipca 2014 r.
Dudek1234
Użytkownik
Dołączył: 9 sierpnia 2013
Wiek: 19
Skąd: Bydgoszcz
Ulubiony pojazd: Setra S315
Stary post 13 lipca 2014 01:12
KJX ale te beta testy są tylko losowane spośród tysiąców, jak nie milionów zgłoszeń na to, że zostanie wylosowany ktoś z Polski, są marne szanse, a jeszcze marniejsze są na to, że to będzie ktoś w forum, kto będzie mógł mam zrelacjonować tą grę z aktualnej wersji
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 13 lipca 2014 12:28
Mam jeszcze dwa pytania. Czy będzie podział kolei na kolej międzymiastową i miejską (S-Bahn). Czy jest wiadomość o przewidywanych DLC? Przydałoby się metro
Jordi
Użytkownik
Dołączył: 29 lutego 2012
Stary post 13 lipca 2014 12:31
Producent podał, że zgłoszeń było około 1400 i wybrano 200 osób. Te 200 osób dostanie grę w wersji beta na 2 tygodnie, a potem spośród 200 osób producent wybierze 100, którą poprosi o szczegóły co poprawić, co dodać itp
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 15 lipca 2014 11:16
Ja zgłosiłem się pierwszego dnia (6.07) i z przykrością zostałem poinformowany, iż system mnie nie wylosował
Szkoda, a miałem taką nadzieję...
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 23 lipca 2014 13:34
Train Fever w przedsprzedaży
http://www.train-fever.com/2014/07/train-fever-now-available-for-pre-order/
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 25 lipca 2014 06:49
Dorzucę też link do Steam który jest podany na oficjalnej stronie pre order. Są tam też wymagania gry oraz opis języków i póki co jest tylko Angielski, Niemiecki i Rosyjski.

http://store.steampowered.com/app/304730/
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 sierpnia 2014 16:21
Znalazłem taki filmik z beta testów:
https://www.youtube.com/watch?v=MrHb2h3kOpM
Niestety wersja niemiecka
Ogólnie nie mogę doczekać się premiery
Obejrzałem filmik z pięć razy i mimo, iż jest to wersja beta martwi mnie parę rzeczy.
Tu na forum czytałem, że tramwaj ma posiadać trakcję ( w końcu) i , że będzie można budować torowisko po za jezdnią . No cóż w obecnej wersji gry jak widać raczej nie można, a tramwaj (elektryczny rzecz jasna) czerpie energię z powietrza. Jest też kwestia przystanków. O ile się nie mylę na chwilę obecną nie można budować pojedynczych przystanków po przeciwnych stronach.
No, ale to tylko wrażenia z filmiku i mam nadzieję, że w finalnej wersji będzie znacznie lepiej
Ciekawy jestem również waszej opinii. Może, jest ktoś kto ma więcej informacji na temat finalnej wersji gry?
damiankk1997
Użytkownik
Dołączył: 18 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Ulubiony pojazd: Solaris Urbino 12
Stary post 4 września 2014 08:39
Nikt nie napisał, ale Train Fever już dzisiaj zadebiutuje na steam do pobrania (oczywiście przed pobraniem gry ze steam, trzeba TF kupić)
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 5 września 2014 19:44
Powiem szczerze, że na daną chwilę zawiodłem się na tej grze, a tak długo na nią czekałem. Grafika faktycznie fajna, ale po obejrzeniu parunastu filmików beta testów to odnoszę wrażenie, że mało co się zmieniło.
Was pisał, że będzie trakcja dla tramwajów- nie ma. Nie można krzyżować torów (nie znam profesjonalnego określenia. Chodzi mi o taki cross w postaci litery X). Szyny tramwajowe wyglądają jakby były jedne na drugich i oczywiście nie ma możliwości wybudowania linii jednotorowej. Rodzaj pętli bus /tram dość dziwny i powiem szczerze nie spotkałem się z czymś takim.
Mam nadzieję, że producent szykuje wiele lub mega patch z poprawkami...
Ciekawe jak będzie wyglądała sprawą z dodatkami od graczy.
A i jeszcze jedno...
Jak ktoś posiada grę to czy może udało mu się znaleźć kreator własnych map?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 5 września 2014 20:56
jeanlukas
Szczerze powiem, że po obejrzeniu kilku filmów z beta testów to również jestem zawiedziony. Niestety może się powtórzyć historia, tj płomienne zapowiedzi czego to nie będzie, a w wersji finalnej wielu rzeczy będzie brakować...

cytat:
Was pisał, że będzie trakcja dla tramwajów- nie ma.

Takie pytanie było zadawane twórcom gry na które została udzielona odpowiedź - trakcja tramwajowa będzie dostępna w finalnej wersji gry.

cytat:
Rodzaj pętli bus /tram dość dziwny i powiem szczerze nie spotkałem się z czymś takim.

Też niestety to zauważyłem, miejmy nadzieję że moding pozwoli ten element poprawić.

Wersja dla beta testerów była w dużej mierze uboga w finalne funkcjonalności. Edytor map nie został dodany do testowania.
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 5 września 2014 22:33
Was czy ja dobrze rozumiem? W finalnej wersji? To w jaką teraz gramy?
Może wiesz o jakiś planach dodania (lub chociaż poprawienia) patcha?

I sorki faktycznie niefortunnie źle napisałem Chodziło mi o twórców gry jeżeli chodzi tą nieszczęsną trakcje
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 5 września 2014 23:28
Finalna czyli ta która trafi na sklepowe półki jak będzie to się okaże
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 6 września 2014 02:13
Mam nadzieję, że nastąpi to szybko i z pozytywnym rezultatem
pozko
Użytkownik
Dołączył: 13 listopada 2011
Ulubiony pojazd: PCC
Stary post 6 września 2014 09:02
To w takim razie która wersja jest dostępna na steamie za stówkę PLN? Byłem zainteresowany tą grą, ale po przeczytaniu recenzji i Waszych opinii lekko się wstrzymam.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 6 września 2014 11:57
Cześć mam tę grę ale jest co naj mniej dziwna brak wyboru daty od kiedy chce zaczać gre , nie wiem jak robić linie towarowe bo są wieczne puste i mam straty wiecznie
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 6 września 2014 17:17
Jeżeli chodzi o aktualizacje to właśnie jakos teraz wyskoczyła mi podczas gry.
A o to co się w niej znajduje:
-Improve performance
-Reduce size of save game files
-Optimize support for people who cannot start the game
-Various small visual polish and UI improvements
-Provide Mac and Linux versions

Jeżeli chodzi o linie towarowe należy spojrzeć przy danym zakładzie/fabryce co jest potrzebne i co produkuje. Następnie postawić stacje najbliżej jak się da. Najlepiej puścić pojazd od stacji docelowej do załadunkowej wtedy klikając na dany industrial widzimy patrzymy czy jakaś linia korzysta i pobiera materiał (yes/no). Np jeżeli transportujemy tzw. dobra (goods) z fabryki do miasta to w mieście należy zbudować stacje towarową. Wtedy po "aktywacji" linii fabryka z towarem ją zaakceptuje i zacznie dostarczać towar.

Sorki jeżeli mało zrozumiałe, ale szczerze mówiąc sam przypadkowo na to wpadłem, a miałem podobny problem do adriana033
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 6 września 2014 17:19
A tak nawiązując do aktualizacji TF to czemu Steam wyświetla mi info "aktualizacja w kolejce"?
Tzn, że jest jakieś np. parę tysięcy użytkowników przede mną ?
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 6 września 2014 19:40
Są jakieś kody na kasę? Bo bida u mnie
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 6 września 2014 20:21
A ja nawet nie wiedziałem bo przegapiłem że gra już wydana i myslałem że o wersji Beta ciągle piszecie
Kacperas
Użytkownik
Dołączył: 30 kwietnia 2014
Wiek: 19
Skąd: Koszalin/Szczecin/Kalisz Pom.
Ulubiony pojazd: Wszystkie pojazdy
Stary post 7 września 2014 09:44
Gra robi całkiem wrażenie ,a tak z innej beczki to ja czekam na to ,aż tak gra Train fever pojawi się w sklepach (Empik itp.)
Jordi
Użytkownik
Dołączył: 29 lutego 2012
Stary post 7 września 2014 12:28
Dla mnie to jest trochę już czepianie się gry z TRAIN w tytule i traktującym komunikację miejską tak niezbyt na serio "brakiem trakcji i dziwną krańcówką". To wy to kupiliście, żeby linie tramwajowe po całej mapie robić?? To trochę bez sensu... Gra ma być jak Transport Tycoon nie megaulepszone Cities In Motion...
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 8 września 2014 12:59
Krótko powiem!
Jest strona z modami do TF:

http://www.train-fever.net
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 8 września 2014 15:11
A jest jakiś mod na kasę?
erap2
Użytkownik
Dołączył: 14 października 2012
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Ulubiony pojazd: Solaris Tramino
Stary post 8 września 2014 17:34
Miał ktoś problem z kartami graficznymi Intel HD? Mimo instalacji różnych sterowników do karty graficznej, dalej wyskakuje komunikat:
http://i.imgur.com/WcptvSM.png
Marziel
Użytkownik
Dołączył: 25 lutego 2014
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto
Stary post 9 września 2014 09:09
A widzieliście ze w TF autobusom skręcają się koła? W CIM tego nie ma
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 9 września 2014 09:47
Podobnie jak wózki w pociągach
Szkoda tylko, że nie ma trybu dnia i nocy
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 9 września 2014 14:26
Trochę protestowałem ten tytuł i niestety muszę powiedzieć, dużo jest do wykonania... tory nie mogą się krzyżować, edytora map nie znalazłem, interfejs nie jest zbyt przyjazny.
Co jak co ale Cities in motion lepiej się prezentował...
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 9 września 2014 15:04
Napisze mi ktoś jak zainstalować cost mod bo robie jak w instrukcji ale to nie działa możecie poratować?
jeanlukas
Użytkownik
Dołączył: 27 lipca 2011
Wiek: 33
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: 805Na
Stary post 10 września 2014 02:07
Ja również zainstalowałem mod według instrukcji.
I tu nie wiem czy mogę powiedzieć , że nie działa, ale jakimś dziwnym trafem zacząłem zarabiać porządną gotówkę i tona jednej linii pasażerskiej.
To co prawda zajmuję chwilę czasu, ale wydaje się, że chociaż po części ten mod działa Ogólnie z żadnym do tych czas zainstalowanym modem do TF nie miałem problemu
Dodatkowo możesz spróbować jeszcze tym programem :
http://www.train-fever.net/filebase/index.php/Entry/5-Train-Fever-Beta-Mod-Manager-BETA/

Mod Manager TF w wersji beta, ale nie wiem jak działa bo wszystkie mody kopiowałem ręcznie
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 14 września 2014 15:02
Nie mogę poradzić sobie z kamerą. Znalazłem, że Świat obraca się Q - E. Na YouTube choćby widać pociągi z perspektyw pod różnym kątem do poziomu. Jaki klawisz zmienia kąt kamery??
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 14 września 2014 17:21
Środkowym klawiszem myszy
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 14 września 2014 21:23
Ech..! Super.. Wszystko jasne. Nie mam środkowego przycisku w myszce. Musiałem go sobie zdefiniować. Kamera dział bardzo fajnie!
Dzięki!
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 16 września 2014 23:49
Polecam obejrzeć:

Marziel
Użytkownik
Dołączył: 25 lutego 2014
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto
Stary post 17 września 2014 14:46
Jak na film z gry z pociągiem w tytule zabrakło mi pociągów (Horse Fever)
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 23 września 2014 12:21
Witam ponownie wszystkich ,może mi ktoś wytłumaczyć czemu nikt nie podróżuje moim pociągiem zrobiłem linie kolejową miedzy czterema miastami gdzie funkcjonuje już transport publiczny i przewóz towarów wszustko pięknie ładnie ale jednak nie do końca bo pociąg jeździ pusty i przynosi mocne straty
KJX
Użytkownik
Dołączył: 9 stycznia 2012
Skąd: Warszawa
Stary post 23 września 2014 14:14
adrian033 --> z tego co sam zaobserwowałem, musi minąc troche czasu. Kilkanaście do kilkudziesięciu nawet minut gry aby pasażerowie zaczeli korzystac z przewozu kolejowego. Wyglada to tak jakby ze sporym opóxneiniem zauważali "że juz mozna korzystać"
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 23 września 2014 15:23
Po pierwsze sprawdź czy twoja stacja ma połączenie drogowe z miastem! Jeżeli nie ma to masz przyczynę!
Po drugie sprawdź dokładnie ile czasu trwa przejazd pociągu między stacjami plus dotarcie pasażera z domu do stacji. Jeżeli przekaracza 20 minut to nie pojedzie twoim pociągiem tylko pójdzie pieszo..
kopernik
Użytkownik
Dołączył: 19 maja 2011
Stary post 21 października 2014 20:20
erap2 napisał:

cytat:
Miał ktoś problem z kartami graficznymi Intel HD? Mimo instalacji różnych sterowników do karty graficznej, dalej wyskakuje komunikat:
http://i.imgur.com/WcptvSM.png


jak sobie z tym poradziłeś? Mam niestety identyczny komunikat....
erap2
Użytkownik
Dołączył: 14 października 2012
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Ulubiony pojazd: Solaris Tramino
Stary post 22 października 2014 14:59
Niestety, ale nie poradziłem sobie i zwróciłem grę.
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 22 listopada 2014 14:01
Jakieś nowości w sprawie gry ? Ważne zmiany, mody czy coś ?
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 20
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 22 listopada 2014 14:43
Na cimexchange.com masz cały dział na temat TF
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 22 listopada 2014 14:47
28 listopada br. zostanie wydana polska wersja gry przez IMGN.PRO.
Cena: 49,99zł
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 23 listopada 2014 16:47
Czy naprawiono ten błąd gdzie przy lini dwu torowej pociagi i tak korzystały z jednego toru ?
kuracyja
Użytkownik
Dołączył: 29 października 2011
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: MB Conecto
Stary post 24 listopada 2014 19:34
cytat:
Czy naprawiono ten błąd gdzie przy lini dwu torowej pociagi i tak korzystały z jednego toru ?


[link="http://www.cimexchange.com/forum/133-train-fever/"]KLYK

PS. Linii dwutorowej.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 28 listopada 2014 11:13
Nic nie znalazłem na temat mojego pytania
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 3 grudnia 2014 20:48
To nie jest żaden błąd gry. Aby pociąg jeździł po dwóch torach trzeba odpowiednio ustawić sygnalizatory, pobudować zwrotnice, ustawić waypoint-y.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 6 grudnia 2014 16:13
mam po ustawiane sygnalizatory ,zwrotnice itd i mimo tego pociągi dalej jeżdzą po jednym torze
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 23
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 9 grudnia 2014 19:53
Da ktoś pomocną dłoń.

Włączam TF, ładuje się mapa, a po załadowaniu jak przybliżam widok to gra sama mi się wyłącza. Przestawiałem detale na minimum. Co jest grane z tą grą?
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 11 grudnia 2014 11:29
adrian033 -> kliknij na sygnalizatorze i wybierz opcje działania sygnalizatora tylko w jedną stronę. Jeżeli masz dwa tory równoległe połączone zwrotnicą (tzw mijanka) to musisz na każdym odcinku mijanki postawić 2 sygnalizatory po prawej stronie toru!! Ustawiasz dwa sygalizatory - jeden na początku a drugi na końcu mijanki. Na drugim torze też po prawej stronie toru (tylko tym razem prawa jest w drugą stronę) też dwa sygnalizatory.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 11 grudnia 2014 13:23
Algol nie ma potrzeby ustawiania aż 4 sygnalizatorów, wystarczy tylko po jednym w każdym kierunku
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 11 grudnia 2014 15:03
Zgadza się! Jeden sygnalizator na kierunek wystarczy na mijankę dwóch pociągów. Zupełnie nie ogarniam co adrian033 robi źle, że mu nie wychodzi..? Może stawia sygnały nie po tej stronie co trzeba? Ale to i tak zadziałać powinno.
Jeżeli na końcu mijanki postawisz drugi sygnalizator to można jesze na tę trasę wprowadzić trzeci pociąg, który też poprawnie będzie z tej mijanki korzystał i nie zakorkuje trasy
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 19 grudnia 2014 10:53
Mijanki działają tylko ja chce aby one np po dojechaniu z punktu A do B jechał po lewym torze a z punktu B do A z prawego toru
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 19 grudnia 2014 17:59
cytat:
Mijanki działają tylko ja chce aby one np po dojechaniu z punktu A do B jechał po lewym torze a z punktu B do A z prawego toru


Czegoś tu nie rozumiem skoro, działają Ci mijanki to oznacza że w złym kierunku postawiłeś semafory. Może wrzuć tu jakiś screen z problemem.
Algol
Użytkownik
Dołączył: 6 września 2012
Stary post 20 grudnia 2014 17:19
adrian033 chyba wiem o co ci chodzi..! Masz dwie miejscowości połączone dwutorową linią i chcesz, żeby loko jeździły między miejscowościami po "prawych" torach?

Oczywiści musisz połączyć tory zwrotnicami i zaraz za zwrotnicą ustawić semafor po prawej stronie toru. teraz kliknij na semafor. Otworzy ci się okienko z pytaniem "cze semafor ma przepuszczać tylko w jedną stronę" Wybierasz NO/YES albo NIE/TAK i działa!! Teraz żaden pociąg "pod prąd" na ten tor nie wjedzi i z konieczności wracając wjedzie na sąsiedni tor.
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 28 grudnia 2014 14:09
Mam mały problem wgrałem moda który zapewnia swobodną gre nie musze się o pieniądze martwić ale przy dodawaniu niektórych wagonów wywala mnie z gry pewnie coś jest nie tak tylko co ?
michal.3000
Użytkownik
Dołączył: 11 grudnia 2011
Stary post 14 stycznia 2015 00:54
Kolejna ważna sprawa, włączam grę i prze może 5 sekund gra działa po czym się wyłącza, ma ktoś radę co w takie sytuacji zrobić??? Oczywiście train fever...
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 23
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 15 stycznia 2015 14:50
Po pierwsze jeśli przybliżasz widok i po tym Ci się gra wyłącza to masz taki sam problem jak ja. Rozwiązań, jak na razie brak, a reinstal i tak Tobie nic nie pomorze.
Ja 3 razy reinstalowałem TF i nic

Sam chciałbym trochę pograć w TF, ale jak na razie widzę tylko lewy górny róg gry
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 23
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 15 stycznia 2015 14:51
Po pierwsze jeśli przybliżasz widok i po tym Ci się gra wyłącza to masz taki sam problem jak ja. Rozwiązań, jak na razie brak, a reinstal i tak Tobie nic nie pomorze.
Ja 3 razy reinstalowałem TF i nic

Sam chciałbym trochę pograć w TF, ale jak na razie widzę tylko lewy górny róg gry
adrian033
Użytkownik
Dołączył: 22 października 2011
Stary post 19 stycznia 2015 11:05
jest jakiś sposób na wyłączenie tych czerwonych cyferek co wyskakują co jakiś czas nad pojazdami? bo do niczego mi to nie jest potrzebne a tylko przeszkadza
Radzim1234
Użytkownik
Dołączył: 3 maja 2015
Skąd: Niepołomice
Ulubiony pojazd: MAZ 203
Stary post 25 lipca 2015 20:19
cytat:
Miał ktoś problem z kartami graficznymi Intel HD? Mimo instalacji różnych sterowników do karty graficznej, dalej wyskakuje komunikat:
http://i.imgur.com/WcptvSM.png

cytat:
jak sobie z tym poradziłeś? Mam niestety identyczny komunikat....


Miałem identyczny problem, pomyślałem, że tak ma być, gdyż moja karta graficzna nie spełnia wymagać sprzętowych, ale wpadłem na pomysł, żeby podkręcić jakość kolorów - i gra śmiga!
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 29 lipca 2015 12:40
Jak wygląda gra obecnie, jakieś zmiany od premiery ? Dalej dużo błędów ?
Jest teraz na promocji na muve.pl za 25zł i zastanawiam się nad tym.
Strona Główna >> Offtopic >> Train Fever

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 45%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 12%
Łącznie głosów 218
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u