Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> O grze Cities in Motion >> Cities in Motion 2 - Fatal error in gc
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 00:01
Zakupiłem grę na Steamie, niestety po 10 minutach wyskakuje błąd "Fatal error in gc. Too many heap sections." Może ktoś miał ten problem z tą lub inną grą? Mój komputer spełnia wymagania gry - i to te zalecane. Więc co może być powodem błędu?
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 18
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 4 kwietnia 2013 01:22
Akurat też miałem taki błąd.
W którym momencie gry pojawił się błąd?
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 10:06
Ogólnie podczas gry, jakieś 5-10 minut po rozpoczęciu. Moim zdaniem to wina plansz - plansza samouczka działa u mnie dobrze. Na forum anglojęzycznym znalazłem podobny wątek i niby silnik gry (Unity) wywołuje ten błąd w kontakcie z niektórymi antywirusami. W każdym razie możesz spróbować wyłączyć antywirus u siebie - u mnie błąd wyskakiwał nawet na czystym windowsie - 32 i 64 bitowym. Teraz poeksperymentuję aktualizacjami do windowsa, mam nadzieję że to pomoże
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 10:40
Postanowiłem wkleić cracka do gry - gra działa widocznie dłużej, ale mimo to po 45 minutach wystąpił ten błąd.
pavulon78
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 13:27
Wczoraj spędziłem klika godzin na CiM2 (wersja kupione bezpośrednio na steam) i nie było jakichkolwiek problemów. Próbowałeś reinstalacji? Gra nie jest wielka na nowo ściągnie się i zainstaluje w kilka minut.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 4 kwietnia 2013 13:46
pavulon78 czy język polski jest w wersji steam?
wfm125m
Użytkownik
Dołączył: 4 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 14:15
Z tego co widzę, jest to błąd, że nie wyrabia odśmiecacz pamięci (Garbage Collector). Więc obstawiam wyciek pamięci z tych stosów (pętla nieskończona itp.). Polecam napisać do supportu. Nie mam jeszcze kopi tej gry i jestem w pracy to nie mogę tego przetestować - może być to związane z brakiem pamięci, spróbójcie przed uruchomieniem gry wyłączyć wszystkie zbędne aplikacje w menadżerze zadań, uruchamianie w trybie administratora oraz ze wsteczną zgodnością. Oraz może zwiększenie ilości pamięci wirtualnej. Tyle mi przychodzi teraz do głowy, bo wydaje mi się to być problemem czysto programistycznym.

PS. mój pierwszy post więc witam wszystkich serdecznie !
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 15:53
Grę instalowałem już 4 razy, 3 razy przez steama a raz wersję piracką z torrentów. Wszystkie tak samo, chociaż piracka działa najdłużej. Wyłączone mam wszystkie zbędne programy (bo po instalacji windowsa) i nadal to samo. Zdaje mi się że to wina samego programu.
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 16:03
[del]
arsi7
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 4 kwietnia 2013 16:33
Tak więc: Jak poinformował producent jest to błąd gry i pracuje nad aktualizacją. Więc czekamy.
pavulon78
Użytkownik
Dołączył: 3 kwietnia 2013
Stary post 5 kwietnia 2013 12:21
@was38, tak, gra jest po polsku. Kupiona na steam w poniedziałek 1 kwietnia, ściągnięta i odpalona od razu po odblokowaniu premiery 2 kwietnia wieczorem i od razu w opcjach był język polski (mimo ze w karcie produktu w sklepie steam jest cały czas tylko angielski i niemiecki).
lamv
Użytkownik
Dołączył: 5 kwietnia 2013
Stary post 5 kwietnia 2013 19:01
W pierwszym patchu nie zapowiadają naprawienia tego błędu. http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?680790-Patch-notes

Głównie skupili się tutaj na multiplayerze.

Podobno nie mają problemu z powyższym crashem osoby posiadające system 64 bitowy oraz 4 GB ramu lub więcej.
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 9 kwietnia 2013 19:51
Ma ktoś pomysl co zrobic by tego bledu nie bylo ? myslalem ze mnie to niedotczy ale jednak, Win 7 32, ramu 4GB i wymagania zalecane spelniam, moze zmiejszyc ustawienia gry albo cos trzeba zrobic ?
volit
Użytkownik
Dołączył: 11 lipca 2011
Stary post 9 kwietnia 2013 20:54
Ja na początku też to miałem ale po kilku uruchomieniach przeszło.
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 9 kwietnia 2013 21:26
No terac coraz dluzej moge grac, przeinstalowalem sterowniki z grafy na nowsze i idzie grac, czasem problem z zapisiem i jakis blad jest ale jak dam nowy zapis i inna nazwe to da rade.
lamv
Użytkownik
Dołączył: 5 kwietnia 2013
Stary post 10 kwietnia 2013 18:30
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?680027-Fatal-error-in-gc&p=15299164&viewfull=1#post15299164

Może komuś pomoże

Posprawdzajcie wszystkie sterowniki, także od płyty głównej, karty dźwiękowej.
Tom
Użytkownik
Dołączył: 6 kwietnia 2013
Wiek: 29
Skąd: Zabrze
Stary post 10 kwietnia 2013 22:05
Trzeba sie zalogowac ;/

A ten blad to zawsze sie pojawia czy tylko w kampani ? bo poki co samouczek skonczylem i w kampanie gralem.
Mati15
Użytkownik
Dołączył: 14 lutego 2013
Wiek: 23
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto i Pesa 120Na
Stary post 10 kwietnia 2013 22:13
Aha mam takie małe pytanie.
Gram sobie spokojne w CiM 2 ok. 2 godz. i po tym czasie albo gra się zawiesza i wyskakuje błąd albo sama się wyłącza. Można się do tego przyzwyczaić ale trochę jest to denerwujące.
lamv
Użytkownik
Dołączył: 5 kwietnia 2013
Stary post 10 kwietnia 2013 23:28
Nie mogę coś wkleić tego w treść wiadomości, więc przeklejam tam.
link
kabexxx
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2012
Wiek: 20
Skąd: Wrocław
Ulubiony pojazd: Skoda 19T, MB Citaro 2
Stary post 10 kwietnia 2013 23:33
[l i n k = a b d e c h i g ż]Nazwawyświetlana[/l i n k ]
Strona Główna >> O grze Cities in Motion >> Cities in Motion 2 - Fatal error in gc

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 46%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 12%
Łącznie głosów 224
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u