Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> Mody >> [MAPA] Kraków
Cezaton
Użytkownik
Dołączył: 17 lipca 2011
Stary post 27 lipca 2011 21:19
Chłopaki z południa zrobili dużą mapę Krakowa do ściągnięcia tutaj.
krakus98
Użytkownik
Dołączył: 13 lipca 2011
Stary post 27 lipca 2011 21:32
za cholere nie moge sie tak zalogować na tej stronie abym wszystko widział i miał dostęp :/ mozesz to wrzucić może na jakiś serwer ?
Cezaton
Użytkownik
Dołączył: 17 lipca 2011
Stary post 28 lipca 2011 01:25
Może ten link Ci pomoże...
Daniel0794
Użytkownik
Dołączył: 15 lipca 2011
Stary post 28 lipca 2011 11:01
Nie mozesz sie zalogowac, bo musisz miec tam konto z zarejestrowana gra
szczur113
Użytkownik
Dołączył: 14 czerwca 2011
Stary post 28 lipca 2011 11:05
To niemorzesz ściągnąc i gdzieś wrzucic tą mape do ściagniecia bo nie wszyscy mają oryginał...
Tadeo
Administrator
Dołączył: 18 lutego 2011
Wiek: 27
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Ikarus 280
Stary post 28 lipca 2011 11:58
No to mieć powinni. Czasami naprawdę ręce opadają - gra kosztuje niecałe 40 zł, przy odrobinie pomyślunku można ją dorwać jeszcze taniej, a piractwo wciąż ma się dobrze. Żałosne.
krakus98
Użytkownik
Dołączył: 13 lipca 2011
Stary post 28 lipca 2011 12:33
niestety ten drugi link też nie zadziałał. a co do kupna oryginału to w sumie może sie skusze, traffic gianta miałem oryginała to warto też i w to zainwestować
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 28 lipca 2011 15:11
By móc ściągać z forum paradoxplaza.com trzeba założyć tam konto i zarejestrować swoją grę na forum (w ustawieniach osobistych)

szczur113 napisał:
(...) bo nie wszyscy mają oryginał...
pozostawię to bez komentarza gdyż musiał bym powielić wypowiedź Tadeo.
krakus98
Użytkownik
Dołączył: 13 lipca 2011
Stary post 28 lipca 2011 15:36
oj juz panowie nie sprzeczajmy sie ja obiecuję, że kupię oryginał jeśli tylko rozwale sprawe z modem na spowolnienie czasu gry, co poruszamy na tym forum
szczur113
Użytkownik
Dołączył: 14 czerwca 2011
Stary post 28 lipca 2011 21:29
Macie jakiś problem że niektórzy mają pirata? To wasz problem że płacicie za gry jak można ściągnąc te które nie wymagają cd keya do multiplayera itp... Owszem ta gra jest fajna i naprawdę mi sie podoba ale to nie znaczy że musze leciec i ją kupywac...
Tadeo
Administrator
Dołączył: 18 lutego 2011
Wiek: 27
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Ikarus 280
Stary post 29 lipca 2011 11:13
szczur113, jak ci się podoba nowy Mercedes to nie musisz biec do salonu, wystarczy że buchniesz go sąsiadowi. Że co, to bardziej ryzykowne i już jaj brakuje? No właśnie...

Tak, ja osobiście mam problem jeśli widzę taki bezwstyd zwykłego pospolitego złodzieja, jak ty. Życzę ci, żeby ktoś też okradał cię z efektów twojej pracy, jak ty okradasz twórców Cities in Motion. Że jeszcze nie pracujesz i nie wiesz co to praca? No właśnie...

Temat uważam za zamknięty.
szczur113
Użytkownik
Dołączył: 14 czerwca 2011
Stary post 29 lipca 2011 19:24
A ja Tadeo życze ci tego żebyś kiedyś nie miał za co kupic jakiejś gry lub ewentualnie zabrakło ci pieniędzy na coś bo nie wszystkich na wszystko stac.... A prace mam więc nie oceniaj mnie.... I oryginał też mam więc sry ale jestes egoistą... Bo ja z myślą o innych wyskoczyłem ale taki szczegół bo nie wszystkich stac napewno na gry.... A jak masz jakiś problem to do lekarza...
Mackai
Użytkownik
Dołączył: 17 lipca 2011
Stary post 30 lipca 2011 11:58
Pomijając Waszą sprzeczkę na temat niezwiązany z wątkiem, można prosić o reup tejże mapy na inny serwer, forum?

Czy to jest ta mapka (od Trevora) i ta sama wersja (1.0), czy nowa?
http://www.citiesinmotionexchange.com/index.php/files/file/55-krakow/
Cezaton
Użytkownik
Dołączył: 17 lipca 2011
Stary post 30 lipca 2011 19:20
No właśnie... może ktoś ma jakieś wolne zasoby na serwerze i mógłby udostępnić dla plików z tego forum???
Tadeo
Administrator
Dołączył: 18 lutego 2011
Wiek: 27
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: Ikarus 280
Stary post 30 lipca 2011 20:05
Ile waży mniej więcej taka jedna mapa?
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 30 lipca 2011 20:26
Jeśli chodzi o mapę Krakowa to ona waży ok 3 MB.
Te największe o rozmiarach 2816x2816 ważą ok 35MB.
Mackai
Użytkownik
Dołączył: 17 lipca 2011
Stary post 30 lipca 2011 22:48
A ja (i pewnie nie tylko) bardzo proszę i wciąż liczę na odpowiedź na pytanie, czy ta mapka z linka w pierwszym poście to ta sama, co tu: http://www.citiesinmotionexchange.com/index.php/files/file/55-krakow/, czy inna (nowsza, itp)?
Ewentualnie jeśli inna, to bardzo proszę o wrzucenie jej gdzieś dla ogółu.
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 4 sierpnia 2011 17:15
Mackai na forum paradoxplaza.com mapa Krakowa jest w wersji 0.7, natomiast na www.citiesinmotionexchange.com mapa jest opatrzona wersją 1.0.
Mapa jest nie dokończona i wydaje mi się że projekt został porzucony.
Emperor_krk
Użytkownik
Dołączył: 22 sierpnia 2011
Stary post 22 sierpnia 2011 15:58
Witam serdecznie,
jestem autorem mapy Krakowa, do której link został zamieszczony w pierwszym poscie tego tematu. Uprzejmie proszę o nie reuploadowanie jej na żaden inny serwer, obecnie znajduje się ona na na trzech różnych stronach (forum Paradoxu, citiesinmotionexchange.com i citiesinmotion.ru), i nie życzę sobie, by pojawiała się na innych serwerach.

Jeśli pamięć mnie nie myli, to gdy uploadnąłem ją na serwer Paradoxu, to nie miałem jeszcze konta na cimexchange, i tam wrzucił ją administrator tej strony, trevor - stąd też jego "autorstwo" jest podane na cimexchange. Błędnie podał on wersję mapy 1.0, jest ona ukończona jedynie w ok. 65-70%, i jest prawdopodobne, że nie znajdę czasu ani siły by ją dokańczać (powiedzmy, że Podgórze i dalej na południe to już zupełnie nie moje rejony i po prostu nie kojarzę ich tak dobrze, a nie chce mi się bawić w budowę miasta na podstawie google maps czy zumi). Jeśli ktoś chce dokończyć południową stronę miasta, bardzo proszę.

Wersja ze strony Paradoxu jest najbardziej aktualna, taką samą można ściągnąć z citiesinmotion.ru; na cimexchange nie był wrzucany update.

Btw, dziwi mnie, że osoby, które otwarcie popierają piractwo, do tego w sposób tak bezczelny, jak szczur113, nie są przez administrację cim.pl usuwane.
szczur113
Użytkownik
Dołączył: 14 czerwca 2011
Stary post 22 sierpnia 2011 19:04
Weź cieciu przymknij sie.... "Bezczelny" boli cie to co napisałem? Twój problem.... Mam prawo do własnego zdania i przy nim zostane.... A tak wogóle przeczytaj wszystkie posty i zrozum o co mi chodzi.... A nie, sory takie nadęte dupki tego nie zrozumieją....
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 22 sierpnia 2011 19:44
szczur113 uderz w stół a nożyce się odezwą...
Ja bardzo proszę aby nikt nikogo na tym forum nie obrażał.

Emperor_krk "dziwi mnie, że osoby, które otwarcie popierają piractwo" wpełni się z Tobą zgadzam i zapewniam Cię że zarówno ja jak i Tadeo nie popieramy piractwa.
Emperor_krk
Użytkownik
Dołączył: 22 sierpnia 2011
Stary post 22 sierpnia 2011 20:33
was38 - Bardzo się cieszę. Polecam jeszcze w związku z tym brać przykład np. z administracji wayofwar.org (dawniej EUFI.org) i osoby, które 1) obrażają innych, 2) otwarcie propagują piractwo, stanowiące przestępstwo na gruncie polskiego prawa, z forum usuwać, ew. wraz z tych osób postami.
szczur113
Użytkownik
Dołączył: 14 czerwca 2011
Stary post 23 sierpnia 2011 18:45
To idźcie odrazu na policje i poskarżcie się że propaguje piractwo dla osób których nie stac na wszystko tak jak już mówiłem.... Wielce prawnik się znalazł....
was38
Administrator
Dołączył: 18 marca 2011
Wiek: 33
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: pesa 120na
Stary post 23 sierpnia 2011 20:24
szczur113 po prostu ręce opadają. Twoja argumentacja jest śmieszna, uważasz że jak ktoś jest biedny to może "kraść" i to go usprawiedliwia? I nie mów że ta gra jest strasznie droga... bo 30 parę złotych to nie jest majątek.

PS.
Przypominam że w sieci nikt nie jest anonimowy.
MatMn
Użytkownik
Dołączył: 21 czerwca 2011
Stary post 30 sierpnia 2011 23:16
aspekt historyczny jest ?
Emperor_krk
Użytkownik
Dołączył: 22 sierpnia 2011
Stary post 31 sierpnia 2011 08:49
Jeżeli pytasz o rozwój miasta, to nie; odpowiednich narzędzi nie było, gdy tworzyłem tę mapę (w marcu).
Emperor_krk
Użytkownik
Dołączył: 22 sierpnia 2011
Stary post 13 września 2011 23:39
Jakby to kogoś interesowało, to z cimexchange (http://www.citiesinmotionexchange.com/index.php?/files/file/210-krakow/) można ściągnąć ostateczną wersję mapy; postanowiłem ją bowiem dokończyć. Nie jest to Kraków doskonały, ale jest w miarę dobrym odwzorowaniem tej części miasta, którą chciałem ująć w swoim projekcie. Pościągajcie sobie mody, do których linki zamieściłem w tamtym temacie, żeby nie mieć pustych miejsc na mapie.
fb.corp
Użytkownik
Dołączył: 10 listopada 2011
Stary post 10 listopada 2011 09:12
Witam Wszystkich.
Jakiś czas temu zaraziłem się tą grą i teraz postanowiłem coś dać od siebie. Robię mapę Krakowa a w zasadzie części Krakowa. Użyłem największego rozmiaru w edytorze gry i zmieścił mi się fragment od placu na Grzegórzkach przez Dworzec Gł.,Krowodrzę Górkę ,Azory, Bronowice Małe, Salwator, kawałek ul. Monte Cassino, rondo Matecznego (może się zmieści), Plac bohaterów Getta. Chciałbym się oczywiście podzielić z Wami tą mapką ,ale najpierw ją skończę i właśnie by ją skończyć potrzebowałbym drobnej pomocy - jak włączyć "rozwój mapy" tak by budynki pojawiały się stopniowo w miarę upływu czasu?
Ian
Użytkownik
Dołączył: 18 maja 2011
Skąd: Stargard
Ulubiony pojazd: Freightbus
Stary post 10 listopada 2011 14:21
Fb.corp tu masz temat na tym forum związany z twoim zapytaniem:"
http://www.cities-in-motion.pl/temat.php?tematid=126#nowe .
xsoner
Użytkownik
Dołączył: 24 kwietnia 2011
Wiek: 25
Skąd: Piotrków Trybunalksi
Ulubiony pojazd: MAN NL202
Stary post 10 listopada 2011 18:33
szczur113 - jeśli nie masz pieniędzy na grę to zarób, a jeśli nie możesz (mało prawdopodobne) i piracisz to się tym do ch***y nie chwal ! i nie narzekaj że forum paradoxu jest dla tych co mają oryginał, a jeśli ci się to nie podoba to pomyśl jak zarobić te 40zł na grę.

PS. nie wytrzymałem musiałem napisać
fb.corp
Użytkownik
Dołączył: 10 listopada 2011
Stary post 13 grudnia 2011 14:40
No to tak:
-jak pisałem wcześniej, zrobiłem mapkę Krakowa. Jest w zasadzie gotowa, nie ma kilku budowli np. barbakanu kościoła św. Wojciecha czy Ratusza.
-mapa nie ma linii czasu bo za późno połapałem się jak to działa ,ale i tak powinno fajnie się grać.
-mapa ma opisane ulice i linie tramwajowe, które na jej terenie występują, zrobiłem je bo jak ktoś nie jest Krakowianinem to mógł by się zgubić
-będzie jeszcze druga mapa na której zostanie wyłączona z ruchu większa ilość ulic po których jeździ tramwaj. Robię tak bo jeśli ktoś chce mieć radochę z komunikacji tramwajowej to przynajmniej w centrum trzeba usunąć auta(ogromne korki).

Cóż mam nadzieję ,że się spodoba i że uda mi się ją udostępnić. Pozdrawiam
mbobojar
Użytkownik
Dołączył: 22 września 2011
Wiek: 21
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Pesa 120Na SWING
Stary post 10 stycznia 2012 21:01
fb.corp są TRAGICZNE korki!!! Spróbuj trochę to zmienić...
Torcida
Użytkownik
Dołączył: 16 marca 2012
Stary post 19 marca 2012 00:00
Właśnie przecież nie ma sensu tam robić linii bo ten bus jedzie 4 miesiące według czasu w Cities on motion
Strona Główna >> Mody >> [MAPA] Kraków

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 45%
Tak, planuję niebawem kupić 16%
Kupię, gdy nieco stanieje 15%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 13%
Łącznie głosów 229
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u